Internet technology and web design mcq – Web designing mcq test

Internet technology and web design mcq – Web designing mcq test This is new Multiple Choice Questions (MCQ Questions) with Answer on the Category of HTML & Web Designing. In this Question set you will get 10 Objective Questions with Answer related to HTML & WebPage Designing. Four options are given to the each question and but only one options is the correct one. Select your answer and check with given correct answer. Correct answer are given the below of this MCQ Questions Set.

Multiple Choice Questions on HTML & Web Designing

8-1. What is empty elements in HTML? A. An elements with no tag B. An elements with no type C. An elements with no content D. An elements with no comment 8-2. What is the use of alt attribute in HTML? A. alt attribute specifies an alternate text for an image B. alt attribute specifies an alternate link for an image       C. alt attribute specifies an alternate image for an image D. alt attribute specifies an alternate source for an image 8-3. Which of the following is the correct HTML tag to comment in HTML? A. <!/ and //> B. <!– and –> C. <!# and ##> D. <!% and %%> 8-4. The most common HTML lists are  A. Ordered lists B. Unordered lists C. Random lists D. Only A & B 8-5. The HTML <div> element is a  A. Inline element B. Outline element C. Block level element D. None 8-6. What does the DOCTYPE declaration defines in HTML? A. it defines the document Property B. it defines the document Type C. it defines the document Size D. it defines the document Style 8-7. Which of the following is correct Syntax? A. <a href=”http://mcqQuestions.com”>MCQ Questions</a> B. <a href link =”http://mcqQuestions.com”>MCQ Questions</a> C. <a href target =”http://mcqQuestions.com”>MCQ Questions</a> D. <a href=”http://mcqQuestions.com” Title = “MCQ Questions” /a> 8-8. Which of the following is the most commnly used HTTP methods? A. PRE and POST B. GET and SET C. ASK and REPLY D. GET and POST 8-9. In HTML how many headings are defined? A. <h1> to <h4> B. <h1> to <h5> C. <h1> to <h6> D. <h1> to <h9> 8-10. Which of the following is the correct HTML tag to make a text italic? A. <i> B. <il> C. <itl> D. <italic> Click Here for Answers
1 – C / 2 – A / 3 – B / 4 – D / 5 – C / 6 – B / 7 – A / 8 – D / 9- C / 10 – A
]]>

2 thoughts on “Internet technology and web design mcq – Web designing mcq test

  1. Thanks for sharing your ideas. I would also like to state that video games have been actually evolving. Technology advances and inventions have served create realistic and enjoyable games. Most of these entertainment video games were not actually sensible when the concept was first of all being attempted. Just like other areas of technological know-how, video games too have had to develop by many years. This itself is testimony for the fast progression of video games.

  2. I have learned some important things through your site post. One other point I would like to say is that there are plenty of games in the marketplace designed in particular for toddler age children. They include pattern recognition, colors, creatures, and forms. These generally focus on familiarization as opposed to memorization. This helps to keep children and kids occupied without having the experience like they are learning. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Donate Now